Ser Pleśniowy Rokblu-Blok z Lazur SZGPR – ma wyjątkowo pełny, wyrazisty smak, bogaty grzybowy aromat oraz aksamitną, maślaną konsystencję, o której decyduje wydłużony okres dojrzewania. Jego kremowy miąższ intensywnie przerasta szlachetna pleśń, tworząc w jego wnętrzu wyraźne, nieregularne wzory. Złoty medalista w kategorii Ser miękki na deskę w konkursie Good Cheese 2018.
Good Cheese to konkurs zadedykowany polskim producentom sera, którzy komercyjnie oferują ser na naszym rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ upubliczniane są jedynie pierwsze trzy miejsca. Sędziowie oceniają główne walory smakowe o także wrażenia ogólne. Wszystkie produkty były wyjęte z opakowań i zakodowane – jurorzy nie wiedzieli jaki ser oceniają. Serom przyglądali się profesjonaliści – kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Pełne wyniki konkursu dostępne są na stronie www.goodcontest.pl